9 juni rustdag Zwiesel

Glaswerk uit Zwiesel

Glaswerk uit Zwiesel

Heerlijk geslapen  van 22,30 tot 7. Midden in de nacht nog wat donderslagen geïncasseerd, maar dat was ergens in een parralel universum. Als een echte toerist om 8,30 gaan ontbijten. En dan, dan zien we wel. Niks moet, alles mag. 

Eerst naar de bank getrokken om geld af te halen, dan naar de supermarkt om de nodige dingen te kopen voor onderweg. Saucissen en krachtbarretjes.😁 En de Real in Zwiesel is een grote supermarkt die ook non-food verkoopt. Op zoek naar bretellen of ein hosenhalter. Niet in de Real, maar onderweg terug was er een sportwinkel en misschien had die wel ein hosenhalter. En ja hoor, merkwaardig genoeg niet met clipsen, maar met velcro. Ok, deze dan. Op de kamer gekomen direct uitgeprobeerd en prima. Waarom heb ik bretellen nodig? 🤔 Wel, ik heb een regenbroek die wat te lang is en die ik enkel met bretellen hoog genoeg krijg om er niet constant op te trappen en die ook niet afzakt. Dat heb je als je wat kort bent hé, en ik heb bretellen maar die ben ik thuis vergeten. Ik heb nu dus 2 bretellen. Nu wat niks doen en helemaal niks tot het etenstijd is. 

Zo, lekker genikst en eerst nog naar de Penny omdat ik douchegel vergeten was en vandaar naar de Braustuberl om te gaan eten. Was zeer lekker, een kalkoensteak met asperges op en overbakken met kaas en een lekkere hollandaisesaus erbij met 25 cl Dornfelder en een frisse salade..heerlijk. En dan terug naar mijn knusse kamer om nog verder te niksen, die van ons gaat vanavond naar de stadsschouwburg voor een optreden van het mannenzangkoor ' Gaudeamus',  steeds de moeite waard. 

Nog een film gekeken en tandjes gepoetst en me rustig in de bedstee gelegd in voorbereiding van het echte werk, namelijk...slapen. Slaap lekker en droom van mooie en goede dingen. 😚😴

Etappe 19/ 10 juni Zwiesel - Spiegelau

In......het bos. 😁

In......het bos. 😁

Hop met de benen, vandaag terug op stap. Ik begin aan de laatste week en zaterdag zal men mij verwachten in Passau...zou het ontvangstcomité klaar staan met blaaskapel, met mooie meisjes om me te kussen en de burgemeester om me de sleutels van Passau te overhandigen? Dat zal ik zaterdag weten. 🤣🤣🤣

Het weer was alweer zonnig en droog. Nog niet goed vertrokken of ik kreeg al een mooie klim aangeboden naar de Einsiedeleifelsen waar wel een mooi panorama te zien was van Zwiesel en omstreken. Verder door wat weiden en een asfaltbaantje en terug het bos in, tweede klim, een steile klim waar maar geen einde aan scheen te komen...dat duurde en dat bleef maar duren...ik trapte haast op mijn tong. 😁 Maar uiteindelijk geraakte ik toch boven, me eerst eens vergewissen of ik  niet in de hemel was maar neen hoor, het was de Floriankapel op de top. Dat was een stevige boterham. 😥

Het verdere verloop was wat ontspannender buiten nog één lange klim die gelukkig niet zo steil was. Een mooie weg door het bos waar regelmatig mountainbikers passeerden, en af en toe wandelaars met of zonder honden. Een vrouw stopte uit zichzelf om een praatje te slaan, vanwaar kom je, naar waar ga je enz enz..sjuus. In Klingenbrun afgeweken naar de Fatimakapel die me door een mooie bosweg naar Spiegelau bracht. Uit het bos gekomen nog een 10 minuutjes en ik was aan mijn pension.. 'Salzsäumerhof'. Merkwaardige ontvangst  een oude man die wat mompelde over een  tent  en  dan kwam een jonge vrouw wat slonzig gekleed me het papier overhandigen om in te vullen en de sleutel van de kamer. Ik vroeg haar of ze de fles fris spuitwater had voor me waarop ze me bekeek alsof ik haar net duizend euro  vroeg en knikte neen. Dan maar de trap op waarop ze me toch nog achterna riep en me een fles spuitwater van anderhalve liter overhandigde. Hoe dan ook, een merkwaardige ontvangst. Beneden de straat een gasthof gezien waar mensen een op een terras zaten,  daar zal ik maar gaan eten voor alle zekerheid.

Inderdaad goed gegeten, een pizza Linde..heerlijk met ajuin.😁 eens rondgelopen in Spiegelau, maar alles was daar doods...zondag hé. Terug op de kamer me op het balkon gezet met de voeten onder tafel. En plots een pijn in mijn voet, gestoken door een wesp. Bleek er een kanjer van een wespennest onder de tafel te hangen. Wat is dat met die wespen..dat is al de tweede keer dat ik met een nest zit. Maar soit, als ik uit de buurt van het nest blijf heb ik geen problemen, maar morgenvroeg toch maar even melden. Juist met die van ons geskypt en nu is het relaxtime.  En ja..mijn was is gedaan en mijn schoenen geborsteld en ingespoten, ik mag na dus genieten van wat rust. En doen jullie dat ook maar, voor sommigen werkendag en voor anderen pensioendag. Maar beiden kunnen vermoeiend zijn. Dus op tijd bedje in om morgen goed ongerust te zijn. 😉😗😗😗😗

Tot morgen. 😎

Vandaag 29194 stappen + 543208 = 572402 stappen 

Etappe 20/ 11 juni Spiegelau - Mauth

De kamers hadden geen nummer, mijn kamer heeft als aanduiding...Bridge Of Allan

De kamers hadden geen nummer, mijn kamer heeft als aanduiding...Bridge Of Allan

Vandaag naar de aansluiting van de Goldsteig in Mauth om daar de laatste 5 etappes te doen tot Passau. Met de Locus map een route uitgestippeld die me langs het Baumwimpfelpad zou brengen. Een constructie die je tussen de toppen van de bomen doet rondlopen, om naar boven te geraken doet men dat via een eivormige spiraal waar je vervolgens via paden hoog in de toppen door het bos loopt. In de omgeving een dierenparkje, en vele mogelijkheden om te wandelen. Prachtige streek en tevens een zeer mooie wandeling.

Gewandeld tot de Sagwassersäge, een riviertje, om daar te eten. Genoten van het stromen van het water en de vele miniscule vliegjes die mijn benen en armen als landingsplaats uitkozen. Maar ik liet me niet wegjagen, ik was er eerst. 😁 op de bank.

Vervolgens op zeker moment de tracking verlaten om via de Grosse Kanzel naar Mauth te gaan, u kan het al raden...een top, en die bereik je enkel door naar boven te klimmen. En.....what go's up, must cum down en zo blijven we bezig, helaas geen panorama. Na de vrij lange en hier en daar vrij steile afdaling bereikte ik Mauth. En dan was het tot mijn verblijfplaats alleen maar....klimmen in de hete zon.

Maar, mijn inspanningen werden beloond, The Highlander Guesthouse...een Duitser bezeten van Schotland had hier een origineel Guesthouse gecreëerd. Alles ademde Schotland uit, de man zelf deed de deur open gekleed in een Schotse rok..ik heb maar niet gevraagd of het waar was dat onder die rok....nou ja....blablabla.. Kussens met Schotse ruiten en een Schotse rok als decoratie in mijn zeer aangename kamer met terras. Best een leuke verademing dit verblijf. Alle restaurants in de buurt bleken op maandag gesloten, maar hij wilde voor mij best een Strammer max klaarmaken. Wie dat niet kent, moet het maar eens opzoeken. Al doende leert men. 😁

Dus, afspraak om 6 voor de Strammer Max. En die was best lekker, geen gastronomisch hoogstandje maar mijn maag had geen reden tot klagen. Een rustige ontspannende avond gehad, nieuws bekeken op yeloplay, een filmpje en dan geluisterd naar het gedonder buiten en de constante stroom aan bliksemflitsen. Was ik blij dat ik binnen was. 😥

Vandaag 30000 stappen rond + 572402 =602402 stappen

Etappe 21/ 12 juni Mauth - Philippsreut 10 km

Kledij drogen...aan de Scharebenhut...efkes geleden.😁

Kledij drogen...aan de Scharebenhut...efkes geleden.😁

Hola, gisterenavond een zeer zwaar onweer gehad hier. Er was geen sprake van bliksem, het was haast een constante verlichting, stormen en de hemelsluizen stonden wijd open. En op zeker moment hoorde ik in de verte sirenes, waarschijnlijk van de brandweer. Nu is het zwaar bewolkt maar geen regen, houden zo. Vandaag is het normaal maar 10 km omdat anders de 24 km van volgende dag samen 34 km maken en met de zwaarte van het terrein zou dat teveel worden. Maar nu blijkt dat het hotel waar ik geboekt heb in Philippsreut niet in Phiļippsreut zelf ligt maar in een gemeente een paar kilometers erbuiten al staat het hotel onder Philippsreut. Maakt dat ik op de Goldsteig moet afbuigen en de wandeling vandaag nog maar een 6,5 km is. Dan wel vragen aan het hotel om me morgenvroeg naar Philippsreut te brengen anders kost me dat morgen een 5 km extra.

De wandeling vandaag was zeer mooi, door een mooi wild bos, veel klimmen maar als je maar 2 uur wandelt moet je daarover niet zeuren.😁 Bij het vertrek zwaar bewolkt en op de top rond de 1100 meter liep ik in de wolken, maar bij de afdaling kwam zoweer de zon even piepen. Tot nu dus veel geluk gehad met het weer. Nu kan er nog maar één dag roet in het eten gooien..morgen. Maar de daaropvolgende dagen verwacht men geen regen. Duimen maar.

Na een 2 uren aangekomen in het hotel, Mitterdorf sport hotel dat al veel van zijn pluimen verloren heeft. Aan de receptie werd me gezegd dat de WiFi niet altijd even goed werkt. Om kort te zijn, er was helemaal geen wifisignaal. Het onderhoud is ook wat achterwege gebleven, de ballustrade die dringend een lik verf nodig heeft...maw, je merkte duidelijk dat het hotel zijn beste tijd heeft gehad. Over de kamer zelf niet te klagen, een mooie ruime kamer met balkon en mooi uitzicht.

Morgen om 8,25 stopt hier een bus die me naar Philippsreut brengt en met het gastenkaartje is dat gratis. Zo kan ik daar de aansluiting op de Goldsteig terug vinden. Ook de 4g verbinding is zwak...een E moet ik tevreden zijn, een trage E dan nog wel. Het uploaden van een foto zal moeilijk worden, morgen dan maar.

 Na het eten in buffetvorm kwam ik terug op de kamer en bleek ik terug 4G te hebben zodat ik de weinige foto's die ik heb kon uploaden.. Het eten was simpel maar smakelijk, eens iets dat niet op schnitzels trok. Salade..en ofwel deegwaren of aardappelen met gebakken bloemkool en een soort stoofvlees maar grotere stukken en een aardbeienpudding overgoten met rode huiswijn. Mee inbegrepen in de prijs. Veel volk, hoofdzakelijk gepensioneerden. 🤣 Rond 17 is het beginnen regenen en zit hier alles potdicht, zit hier dan ook boven 1000 meter. Maar afwachten wat het morgen zal worden. Ed en Mieke zijn al in Passau aangekomen, voor mij nog vier dagen stappen.

Ik wens jullie een heerlijke avond in alle rust en vrede. En een goede nachtrust ook natuurlijk...dat er geen wallen tevoorschijn komen. 😉

 Vandaag 12068 stappen + 602402 = 614470 stappen

Etappe 22/ 13 juni Philippsreut - Haidmühle 15,2 km

Gisterenavond gaan slapen  met regen en opgestaan met regen, vandaag dus 1 dag in volle regenuitrusting. En wie weet betert het in de loop van de dag. Ik mag in elk geval niet klagen. Éénmaal 2 uur regen, een keer een half uur pijpenstelen..en vandaag een regenachtige dag om morgen terug zon te hebben. Neen hoor, geen reden tot klagen. Ik mag een kwartiertje vroeger gaan ontbijten om de bus voor het hotel te hebben om 8,25 die me naar Philippsreut brengt naar de aansluiting op de Goldsteig.

In Philippsreut vertrokken aan de Goldsteigroute. Een km of 2 verder moest ik het bos in..maar daar stond een groot bord dat toegang in het bos verboden was wegens werken in het bos met de verwijzing naar een omleiding van de Goldsteig via Bischofsreut , Haïdmühle. Dat was het stuk dat Ed had aangegeven dat men er toch door kon, ik dus maar het bos in. Na een tiental minuten kwam ik een man tegen die me vroeg of ik dat verbodsbord niet gezien had, gezien de grootte van het bord kon ik moeilijk ontkennen zonder als een debiel over te komen. Ik werd vriendelijk verzocht terug te keren en de omleiding te volgen. Dat moet mij weer overkomen. Het enige voordeel was de kortere afstand..dat was ook alles, want de omleidingsweg was zeer saai..een brede verharde weg overwegend rechtdoor tot Bischofsreut, en dan een open weg waar ik geen bosdekking had tegen de regen tot in Auersbergreut waar ik dan over asfalt richting Haïdmühle moest ook in open terrein. En er was geen mogelijkheid om ergens nog het bos in te duiken richting Haïdmühle.  Maw, een saaie weg voor de helft over asfalt en open terrein. En de hele weg heeft het geen seconde gestopt met regenen.

Gelukkig was er in Haïdmühle een klein supermarktje waar ik aankopen kon doen, zoals  broodjes, kaas, worst en soep en drinken. In het hotel aangekomen was de receptie gesloten, even opgezocht en op de website van booking bleek de receptie open te gaan om 14 uur. Dus maar wachten, ondertussen kwam er nog een koppel binnen..tja  receptie gesloten. Die gingen terug buiten om ergens iets te gaan eten.  Het werd 14,05...14,10.....toch maar eens een keer bellen. Na wee pogingen kreeg ik iemand aan de lijn die me doodleuk wist te vertellen dat als ik gereserveerd had mijn sleutel in een enveloppe moest zitten in een mandje. En inderdaad, er stond een mandje met enveloppen maar zonder enige vermelding dat daar de sleutels van de gasten die vandaag aankwamen inzaten. Ik dacht dat het post voor het hotel was gedeponeerd door de postbode, je gaat toch  niet zomaar in andermans post snuffelen. Want nergens een vermelding dat de sleutels in de enveloppes in het mandje zitten. Ook de openingsuren van de receptie bleken niet te kloppen..ipv 14 u ging de receptie pas om 16 u open...maar ook hier nergens enige vermelding aan de receptie . Best amateuristisch en klantonvriendelijk, dit zal de eerste zijn die in zijn recensies geen pluim zal krijgen van mij.

Met heel mijn hebben en houden naar het appartement getrokken wat best een groot aangenaam appartement is. Spijtig van de ontvangst.. nou ja, er was geen ontvangst. 🤐 Vandaag een vrij onaangename dag, zowel door de aanhoudende regen als door de onaangename omleidingsweg. Plezierig wandelen is wel wat anders. En zo valt er altijd wel iets te klagen hé.  De regenkleding, rugzakbeschermer en pet te drogen gehangen wat met dit materiaal vrij snel gaat.

Vanavond soep en broodjes met kaas, en koffiestaafjes heb ik ook nog. Ik zal dus niet omkomen van de honger. Ik moet me juist nog aanmelden en betalen.

 Twee borden champignonsoep en twee broodjes met kaas gegeten, tv kijken en schijnbaar komen hier ook Nederlanders en Belgen. Een post waar zowel Belgische als Nederlanse programma's kunnen gevolgd worden. En, het regent nog steeds.  

Op deze duistere natte dag wens ik iedereen een goede nachtrust..al is dat gezien mijn humeur niet echt gemeend...allemaal veel jeuk en een kort armpje leunt beter aan tegen mijn humeur. 🤔😁

Vandaag 21596 stappen + 614470 =636066 stappen

Etappe 23/ 14 juni Haidmühle - Breitenberg 23,5 km

Breitenberg

Breitenberg

6 uur en mijn rustverstoorder kondigt het steek je benen maar uit bed tijd aan. Fluks uit bed en direct naar het raam gaan zien naar de weersomstandigheden. En zoals  mijn weerapp voorspelde was het bewolkt, maar droog...en na de middag zou de zon erdoor komen. Vandaag zal het in elk geval mooier wandelen zijn dan gisteren en droog, hoera, mijn humeur komt terug op normaal peil. Eerst douchen, ontbijten en ik kan vertrekken, want ik maak mijn ontbijt zelf in dit appartement. 

Ok, bewolkt maar droog. Deze etappe staat gemerkt als zwaar. Zien maar, het eerste stuk tot Kreuzbachklause ging vlot. Daarna begon een lange klim naar de Dreisessel..een bergtop op 1323 meter. Eerst gezapige klim en hoe hoger hoe steiler het werd met stenen en water dat langs het padje naar beneden stroomde. Een goed uur enkel geklommen, en als je dan boven komt verwacht je als beloning toch op z'n minst een prachtig panorama..ja..dag Jan. Door de bewolking zit alles boven soms volledig in de wolken. Van een prachtig uitzicht was geen sprake, maar boven was het echt mooi. Er kwamen ook mensen met de wagen boven uit Dendermonde en Tsjechen liepen er ook al rond. Ik kuste vandaag Tsjechië, liep op Oostenrijkse bodem en Duitse grond was ik al gewoon.Met zonnig open weer moet het daar fantastisch zijn...helaas, niet voor mij. Maar in 2020 gaan we naar Zwiesel en trekken we er met mooi weer wel eens naar toe.

Tja, nu terug naar beneden zeker...maar een stukje verder moest ik terug naar boven. De echte afdaling was soms meer een hindernissenparcours dan een weg. Losse stenen, rotsen en boomwortels. Op zeker moment een camping gepasseerd waar ik op een bankje een pauze nam, en daarna kwam ik aan een waterval waar ik volgens Ed misschien problemen zou kunnen ondervinden, maar niks hoor, vlot de weg gevonden. Uitgekomen op een weg waar met een zeer groot bord werd aangegeven dat ook hier een omleiding was en deze gevolgd moest worden, gezien mijn eerste ervaring en gezien de grootte van dit bord besloot ik dat wijselijk maar te doen. Maar wat een verschrikkelijke weg, de laatst 5 km hoofdzakelijk over asfalt en een redelijk drukke baan naar de normen  van ginder. Met zere asfaltvoeten bereikte ik Breitenberg, een klein dorp dat toch in het bezit was van een degelijke Edeka waar ik eerst nog wat ging aankopen alvorens naar het Breitenberger Hof te gaan. Niemand aanwezig dus maar gebeld naar het tel.nr aangegeven op de deur.  En een paar minuten later stond de gastvrouw er om me de sleutel te overhandigen. 

De was, de plas en de dingen in de kas....en dan de blog. Eten vanavond is grill...eens wat anders dan die schnitzels, Gordon bleu en gepanneerde koteletten. 😥

Vandaag 34983 stappen + 636066 = 671048 stappen

Etappe 24/ 15 juni Breitenberg - Hauzenberg 27,5 km

Richting Hauzenberg

Richting Hauzenberg

Ja, de voorlaatste dag. Staat beschreven als gemiddeld, gisteren zwaar en morgen licht. Maar eerlijk gezegd vond ik dit best een zware dag. Het eerste obstakel was een bos waar ik in moest en waar niet eens een weg te zien was tot ik hogerop in het bos de markering van de Goldsteig opmerkte. Toen herinnerde ik me de opmerking van Ed over veel takken op de weg. Ik dus naar boven geklauterd richting markering. In dat bos was nergens en dan ook nergens een weg te zien door de massa takken die in het bos verspreid lagen. Gelukkig was het bos niet zo groot en had ik een weide waarop ik me richten kon. Jawadde...daar was de weg echt weg. 

Vervolgens Sonnen doorsteken een vrij groot dorp om na het dorp terug het bos in te duiken, terug hetzelfde liedje, takken overal en een weg moest ik zoeken. Daardoor en door een gebrekkige markering uit de richting geraakt...zonder mijn dierbare gps was ik wel in de puree geraakt. De juiste richting ingelopen door het bos met als extra obstakel nog af en toe ontwortelde bomen...man man man, wat een shitweg was dat. 😥

Daarbuiten werd ik met asfalt om de oren geslagen alsof het gratis was, gelukkig was er geregeld de mogelijkheid in de zachte berm naast de weg te lopen. Het enige pluspunt was als ik op zeker moment uit het bos kwam, ik een fantastisch zicht had op Hauzenberg. Maar voor de rest vond ik het de minst aangename dag van allen. Moe, verveeld en lichtjes geïrriteerd bereikte ik mijn hotel Der Seehof aan de Freudensee. Hopelijk is het morgen wat aangenamer. 

In het hotel aangekomen direct een fles koud water gevraagd en ineens mijn eten vanavond geregeld. Vanavond is het zanderfilet...vrijdag...visdag. 😁 En dan de vervelende klusjes als je moe bent zoals uitpakken, wassen en jezelf wassen ook.

 Ok, ikke naar beneden om te gaan eten...gezellig restaurant, het bougieke (Het kaarsje....voor Ed) brand op de tafel..maar geen vrouw..ikke alleen, maar ik ben al een maand alleen op schok (Onderweg ....voor Ed)  Begonnen met een salade uit de saladebar, een Zweigelt om te drinken. Dan een soep met zo'n bol in waarvan ik niet op de naam kan komen, dan een zanderfilet met saus, aardappelen en warme groenten. En dan nog een sterke koffie en twee bollen creme-glace ( een ijsje ....voor Ed) en dan...was ik voldaan, heerlijk gegeten. Dat maakte mijn dag goed. En morgen op naar Passau...leg de sleutels maar al klaar..een podium hoeft niet. 😂😂😂

Allen een goede nachtrust...en blijven kijken, ik ben nog niet thuis, er kan nog veel gebeuren. 😁😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚

Vandaag 38493 stappen + 671049 = 709542 stappen 

Opmerkingen

ed smuijlders

15.06.2018 19:54

Het leven van een goldstieg wandelaar is hard.. maar als het avond is heb je eten en bier en weet je dat de je de volgende dag weer aankunt.. mmaar ik vertel geen spoilers!!!.greetzz

Edgard

16.06.2018 04:49

Hahaha, jullie kunnen er óók van meepraten. En inderdaad, soms dacht ik..was ik maar thuis gebleven..maar de dag erna vertrek je terug vol goede moed. Stay in touch Ed. 😉😎

Greta

15.06.2018 18:15

Ja het leven van een wandelaar kan zwaar kei zwaar zijn he lieve buurman🙄🤭morgen je eind station moe maar voldaan ???🤩geniet van je avond met een babbel????☕️🍷🍺lieve grtjs

Edgard

16.06.2018 04:52

Eten en wijn was ook goed..vandaag de laatste 23 km. Maar helaas geen babbel, enkel tegen mezelf aan het brallen geweest. Groetjes. 😉😚

Roger Mariette

14.06.2018 19:49

Edgard spijtig van die bewolking op de bergtop maar U heeft het vandaag weer goed gedaan

Edgard

15.06.2018 04:09

Mijn gedacht ja. 😁

ed smuijlders

14.06.2018 16:52

Oh ja en die berg ..de dreisessel was een hel voor ons om naar beneden te lopen met 30 graden.. over die 3 steinerne meren :( en dat hindernis parcour. ach ja.. daarna weer genieten van het eten

Edgard

15.06.2018 04:11

Het laatste stuk naar boven en de afdaling waren de minst aangename dingen die dag, en het eten was....grill zoveel ik wil. 😂

Greta

14.06.2018 16:43

Edgard toch wel zwaar die route😡geen zever zou ik zeggen je moet in super conditie zijn proficiat weet je al dat je terug gaat in 2020 met die van ons dan?laat die maar huis das onze chef patissier🤗

Edgard

15.06.2018 04:13

Chef patisserie en fruitboer... 🤣🤣🤣🤣

ed smuijlers

14.06.2018 16:42

yep die versperring in oostenrijk bedoelde ik.
We hebben het vervolg van de goldstieg gewoon kunnen lopen daar.
Ach ja.. een bietje asfalt loopt ook lekker door ;)

Edgard

15.06.2018 04:15

Dat was dus andere omleiding...nu ja, die hebben we dan ook gehad. En ge begint al een bietje Vloms te klappen oek...volhouden Ed. 😁🤣

Ed smujlders

13.06.2018 20:09

Hey edgard . Balen dat je niet verder kon lopen, wij waren gewoon verder gelopen en dat ging goed. In oosterijk is echt een foute melding en dat bevestigde de hoteleigenaar. Bij een waterval!! Wel oml

Edgard

14.06.2018 04:11

Nou ja, de éne heeft soms wat meer geluk dan de andere. Ik hou het in Oostenrijk wel in de gaten..hopelijk is het op te vangen met gps. Vanmorgen bewolkt, maar droog. Groetjes 😎

Edgard

13.06.2018 05:17

Gaan slapen met regen en opgestaan met regen, maar inderdaad...1 dag regen op 27 dagen, ik mag niet klagen. Regenuitrusting aan en op weg dan maar. 😎😘😘😘😘

Greta

12.06.2018 19:22

Regen gieten das minder he edgard en zeker voor je wasje😫anders goed voor de huid zeggen ze toch 🙄 Maria heeft toch al haar best gedaan he👍 Morgen heb ik zon gevraagd de bougie doet het👍😂goede dodo

Roger Mariette

Wandelen tussen de toppen van de bomen moet tof zijn !

Edgard

11.06.2018 19:53

12.06.2018 05:13

Deed ik nu niet, maar deden we wel als we met verlof waren in Zwiesel. 😉

Meest recente reacties

11.12 | 20:35

😄😄😄😄😄😄

15.08 | 19:10

Lijkt men in elk geval een mooie tocht die jullie gaan doen. Kom af en toe eens piepen. Zodra ik beslist heb wat te doen, laat ik het weten. De groetjes uit sint-Niklaas

15.08 | 19:03

Oeps, er een tijdje uit geweest. Voor de moment is het nog niet zeker wat ik ga doen. Dit jaar redelijk wat problemen gehad met de knie, enkel bij de afdalingen,Ik denk het Pieterpad in Holland/

20.07 | 17:03

Yo Edgard:)
Heb je al plannen voor volgend jaar?
Voor ons wordt het de "Fränkischer Gebirgsweg"
check it out :)
greetzz
Ed

Deel deze pagina