Wat is er gaande alvorens ik vertrek

Voorbereiding zal zoals gewoonlijk bestaan uit wandelen, de voetjes laten weten dat er iets op komst is.

Ik moet nu enkel zorgen dat ik  overnachtingmogelijkheden heb, en het liefst zo dicht mogelijk tegen het pad. Wat niet altijd evident is. Tijdig erbij zijn is de boodschap. De ervaring leert me dat ik het best steeds google maps als vriend neem om te zien waar de overnachtingsplek is, en of deze in de nabijheid van het pad ligt. Daarvoor gebruik ik dan ook Locus Map, ik kan het pad in gpx uploaden zodat ik steeds kan zien waar ik me bevind. Het pad ligt dan duidelijk gemarkeerd op mijn smartphone. Ik markeer dan tevens de overnachtingen op mijn route zodat ik bij aankomst niet moet gaan zoeken waar het hotel/pension zich bevind. Maw, Locus Map en Google maps zijn hier twee goede vrienden van mij.

De boekingen tot nu toe zijn vlot verlopen, een mix van hotels, pensions, appartementen en natuurvriendenhuizen. Twee aanvragen staan nog open, maar gezien de eindejaarsperiode maar even afwachten. De prijzen voor een overnachting schommelen tussen 23 en 70 euro. 

Het einde van de route is normaal in Schweigen-Rechtenbach, maar ik ga als eindpunt Wissembourg (Fr) nemen. Omdat ik daar ook de trein terug moet nemen en de busverbinding van Rechtenbach naar Wissembourg nogal nipt is.Ik heb dus ook een hotel geboekt aan de overzijde van het station in Wissembourg. Het zebrapad oversteken en ik struikel het station in. 🤭 Dat geeft me ruimte genoeg om rustig te ontbijten en zonder me te haasten tijdig mijn trein richting Neustadt te nemen.

Ondertussen zijn de twee ontbrekende overnachtingen geboekt. Dat wil zeggen dat ik overnachting heb voor de hele trip, mijn treinticketten zijn ook ok. Prima.

Waarom zo vroeg? Omdat de overnachtingsmogelijkheden beperkt worden naargelang het jaar vordert. Wie eerst komt....eerst maalt zeker!

Lichamelijke voorbereidingen 2 maart

Na het stilvallen van de fitness wegens het noodgedwongen stop zetten van de spinning door de hartritmestoornissen die uitgelokt werden door de spinning, de huizenoppas in Friesland en Andalusië...ben ik tot het besef gekomen dat rust...roest. Met dit besef ben ik dan maar beginnen fitnessen, het liefst driemaal in de week. Doelstelling, uiteraard een degelijke conditie, spieropbouw en het verliezen van overtollige kilo's veroorzaakt door het goed leven. Als epicurist tot in de kist zowel in Friesland als in Andalusië wat teveel genoten van de heerlijke wijntjes, drop, stroopwafels en dulce y tapas. Daarom heb ik ook een schema gemaakt waar ik me wil aan houden. Maandag, woensdag en vrijdag fitness, en bij mooi weer de wandelbenen buiten laten. Dit met een beperking van inname van calorieën moet ertoe leiden dat ik over een degelijke conditie beschik en kan wandelen zonder dat mijn broek om mijn heup spant als ik op 6 juni vertrek.

18 maart 2020 Corona

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat fitness niet meer aan de orde is.

Gelukkig mogen we nog gaan wandelen wat ook prima is. Ik probeer toch wel om de dag een wandeling te doen, kwestie van in beweging te blijven en de wandelvoorbereiding is meegenomen.

Ik mag hopen dat dat zo zal blijven, zoniet ben ik genoodzaakt om de lift naar beneden te nemen en met de trap terug naar boven te gaan om in beweging te blijven. Ook goed voor de conditie, maar vermoeiend. 🤪

30 maart 2020

Gezien de lockdown is de mogelijkheid om stevige wandelingen te doen beperkt, om iet en "t wat aangenaam te wandelen kan ik maar één richting uit. Richting St-Gillis-Waas en Stekene.

En al snel wandel je langs dezelfde weg die je voordien wandelde, zeker tijdens de aanloop die sowieso al enkele kilometers telt. Maar kom, ik probeer bezig te blijven. Thuis de grote kuis in stukken, wat wandelen met of zonder die van ons. Laat ons hopen dat deze onwezenlijke situatie niet te lang meer duurt.

Voor de moment is het zelfs nog niet zeker of deze tocht zal doorgaan, alles is voor de moment nog te onzeker. Maar we geven de hoop niet op. Hop Hop Hop...Sla Corona op z'n kop!! 👍

18 april 2020

Er is nog steeds de onzekerheid of deze toch kan doorgaan, amper 7 weken nog en het is niet zeker of 1) de grenzen opengaan en 2) of ik alle overnachtingen ga kunnen benutten. Als er verschillende zijn die hun deur gesloten houden wegens corona kan ik het wel schudden en loopt alles in het 100. Ik ga nog even afwachten alvorens te beslissen om deze tocht uit te stellen tot volgend jaar. 

Meest recente reacties

11.12 | 20:35

😄😄😄😄😄😄

15.08 | 19:10

Lijkt men in elk geval een mooie tocht die jullie gaan doen. Kom af en toe eens piepen. Zodra ik beslist heb wat te doen, laat ik het weten. De groetjes uit sint-Niklaas

15.08 | 19:03

Oeps, er een tijdje uit geweest. Voor de moment is het nog niet zeker wat ik ga doen. Dit jaar redelijk wat problemen gehad met de knie, enkel bij de afdalingen,Ik denk het Pieterpad in Holland/

20.07 | 17:03

Yo Edgard:)
Heb je al plannen voor volgend jaar?
Voor ons wordt het de "Fränkischer Gebirgsweg"
check it out :)
greetzz
Ed

Deel deze pagina